Start Przepisy Warsztaty Kontakt
 
 
Menu:    Wszystkie   |   Dania mięsne   |   Sałatki i surówki   |   Zupy   |   Ciasta   |   Ciekawostki   |   Dania jarskie   |   Napoje
 
 
 
BABUSIE
 
 
BABUSIE
 
 
120 minut
 
10
 
średnio trudny
 
Składniki

ciasto
30 dkg mąki
4 żłótka
20 dkg margaryny
10 dkg cukru pudru
masa
30 dkg margaryny
puszka mleka skondensowanego słodzonego gotowanego
tarta czekolada

 
 
Przygotowanie
 

ciasto
Wyrobić ciasto na stolnicy. Uformować kuleczki. Wylepić formy i piec na złoty kolor w temperaturze 180 stopni C.
masa
30 dkg margaryny roztopić w rondelku. Dodać puszkę mleka skondensowanego słodzonego gotowanego. (Mleko niegotowane gotować 3 godziny). Połączyć mleko z margaryną za pomocą blendera. Wystudzić i nadziać babeczki, udekorować tartą czekoladą.
 

Smacznego