Start Przepisy Warsztaty Kontakt
 
 
Menu:    Wszystkie   |   Dania mięsne   |   Sałatki i surówki   |   Zupy   |   Ciasta   |   Ciekawostki   |   Dania jarskie   |   Napoje
 
 
 
BARSZCZ CZERWONY Z KAPUSTĄ KISZONĄ
 
 
BARSZCZ CZERWONY Z KAPUSTĄ KISZONĄ
 
 
90 minut
 
4
 
łatwy
 
Składniki

2 litry wody
½ kg kości wędzonych wieprzowych lub żeberek
5 buraczków czerwonych
1 cebula
parę  suszonych grzybów
½ kg kiszonej kapusty
½ szklanki śmietany
3 łyżki mąki
2 ząbki czosnku
majeranek
tymianek
estragon
sól
pieprz

 
 
Przygotowanie
 

Ugotować wywar na kościach lub żeberkach wraz z cebulą i grzybami. Z wywaru wyjąć kość  dodać pokrojone buraczki i dalej gotować. Po 15 minutach dodać rozdrobniony czosnek i kapustę kiszoną.  Gotować aż kapusta zmięknie. Zatrzepać mąkę ze śmietaną i krótko zagotować. Dodać przyprawy i kawałki ugotowanego mięsa. Podawać z ziemniakami i chlebem.
 

Smacznego