3 ziemniaki
½ główki małej białej kapusty
½ kg mięsa wieprzowego na pieczeń
2 marchewki
2 pietruszki
1 cukinia
½ kg pieczarek
1 duża cebula
3 łyżki koncentratu pomidorowego
olej
½ litra rosołu lub bulionu
sól
pieprz
oregano
tymianek
Ziemniaki, marchewki, pietruszki obrać i pokroić w kostkę, następnie usmażyć na niewielkiej ilości oleju. Przełożyć do garnka. Cebulę pokroić w kostkę a mięso w paski, chwilę podsmażyć i przełożyć do garnka z warzywami. Warzywa zalać 1 szklanką bulionu i dusić na małym ogniu do miękkości. Kapustę szatkujemy, pieczarki i cukinię kroimy w kostkę, przekładamy do garnka z warzywami i mięsem. Dodajemy pozostałą część bulionu, koncentrat pomidorowy i przyprawy, dusimy do miękkości.