Start Przepisy Warsztaty Kontakt
 
 
Menu:    Wszystkie   |   Dania mięsne   |   Sałatki i surówki   |   Zupy   |   Ciasta   |   Ciekawostki   |   Dania jarskie   |   Napoje
 
 
 
JAJKA FASZEROWANE
 
 
JAJKA FASZEROWANE
 
 
30 minut
 
6
 
łatwy
 
Składniki

6 jajek
3 ogórki konserwowe
Pęczek szczypiorku
1 łyżka musztardy
1 łyżka majonezu
sól
pieprz

 
 
Przygotowanie
 

Jajka ugotować na twardo, wystudzić. Każde jajko przekroić na pół i wyciągnąć żółtko. Ogórek i żółtka pokroić w drobną kostkę, szczypiorek drobno posiekać. Do warzyw dodać po łyżce musztardy i majonezu, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Masą nadziać połówki jaj i udekorować pozostałym szczypiorkiem.
 

Smacznego