Start Przepisy Warsztaty Kontakt
 
 
Menu:    Wszystkie   |   Dania mięsne   |   Sałatki i surówki   |   Zupy   |   Ciasta   |   Ciekawostki   |   Dania jarskie   |   Napoje
 
 
 
KAPUSTA Z GROCHEM
 
 
KAPUSTA Z GROCHEM
 
 
90 minut
 
10
 
łatwy
 
Składniki

1 kg kapusty kiszonej
½ kg wędzonego boczku
30 dkg grochu czerwonego tzw. dziada
1 cebula
1 łyżeczka kminku
Vegeta, pieprz, sól i czosnek granulowany do smaku
zasmażka
2 łyżki mąki  
½ margaryny

 
 
Przygotowanie
 

Groch dzień wcześniej namoczyć. Kapustę ugotować do miękkości. Boczek i cebulkę pokroić w kostkę i podsmażyć. Groch osobno ugotować do miękkości. Ugotowany groch i boczek wrzucić do kapusty podgotować. Zrobić zasmażkę i dodać do grochu. Razem wszystko zagotować i odstawić.

Smacznego