Start Przepisy Warsztaty Kontakt
 
 
Menu:    Wszystkie   |   Dania mięsne   |   Sałatki i surówki   |   Zupy   |   Ciasta   |   Ciekawostki   |   Dania jarskie   |   Napoje
 
 
 
PASZTET DROBIOWY
 
 
PASZTET DROBIOWY
 
 
120 minut
 
10
 
łatwy
 
Składniki

1 kurczak
20 dkg słoniny
20 dkg wątróbki
10 dkg marchewki
10 dkg pietruszki
10 dkg cebuli
1 ½ bułki pszennej
2 jajka
sól
pieprz

 
 
Przygotowanie
 

Kurczaka poćwiartować i obsmażyć  następnie udusić razem z cebulką, pietruszką i marchewką. Pod koniec duszenia dodać wątróbkę. W wywarze z duszenia namoczyć bułkę i odcisnąć. Wszystkie składniki zmielić, doprawić i wymieszać z jajkami na jednolitą masę. Piec przez godzinę w temperaturze 180 stopni C.
 

Smacznego