Start Przepisy Warsztaty Kontakt
 
 
Menu:    Wszystkie   |   Dania mięsne   |   Sałatki i surówki   |   Zupy   |   Ciasta   |   Ciekawostki   |   Dania jarskie   |   Napoje
 
 
 
POLEŚNIKI
 
 
POLEŚNIKI
 
 
120 minut
 
10
 
łatwy
 
Składniki

na ok. 20 poleśników
1 kg grzybów leśnych
1 kg kapusty słodkiej
sól, pieprz do smaku
Usmażyć naleśniki wg wła

 
 
Przygotowanie
 

Usmażyć naleśniki wg własnego przepisu przy czym ciasto ma być lekko posolone.
Kapustę poszatkować, ugotować w lekko osolonej wodzie. Kapustę odcedzić wystudzić. Grzyby drobno pokroić i usmażyć. Kapustę połączyć z grzybami i doprawić. Zawijać naleśniki w formie krokietów, panierować i smażyć.  Podawać z barszczem.
 

Smacznego