Start Przepisy Warsztaty Kontakt
 
 
Menu:    Wszystkie   |   Dania mięsne   |   Sałatki i surówki   |   Zupy   |   Ciasta   |   Ciekawostki   |   Dania jarskie   |   Napoje
 
 
 
ROLADA Z KURCZAKA
 
 
ROLADA Z KURCZAKA
 
 
120 minut
 
10
 
średnio trudne
 
Składniki

1 duży kurczak
80 dkg łopatki
1 bułka pszenna
2 jajka przyprawy

 
 
Przygotowanie
 

Wyluzować kości z kurczaka. Mięso rozbić tłuczkiem i przyprawić do smaku. Bułkę namoczyć i odcisnąć. Łopatkę opłukać, zmielić i wymieszać razem z jajkami , bułką i przyprawami. Farsz nałożyć na płat kurczaka i zwinąć roladę. Związać sznurkiem i piec w temperaturze 200 stopni c przez godzinę.
 

Smacznego