Start Przepisy Warsztaty Kontakt
 
 
Menu:    Wszystkie   |   Dania mięsne   |   Sałatki i surówki   |   Zupy   |   Ciasta   |   Ciekawostki   |   Dania jarskie   |   Napoje
 
 
 
ROLADA Z KURCZAKA
 
 
ROLADA Z KURCZAKA
 
 
1,5 godziny
 
10 osób
 
łatwy
 
Składniki

1 kurczak o wadze około 2 kg
30 dag wędzonego boczku
0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego np. łopatki
1 ogórek
1 papryka
przyprawa do kurczaka
majeranek
tymianek

 
 
Przygotowanie
 

Wyluzować kości z kurczaka  i ściągnąć skórę. Mięso przyprawić. Boczek, paprykę i ogórek pokroić w paski. Na środku mięsa ułożyć w kolejności: pasek ogórka, pasek boczku i pasek papryki.
Kurczaka zwinąć i ułożyć na brytfannie. Piec przez godzinę w temperaturze 180-200°C .
 

Smacznego