Start Przepisy Warsztaty Kontakt
 
 
Menu:    Wszystkie   |   Dania mięsne   |   Sałatki i surówki   |   Zupy   |   Ciasta   |   Ciekawostki   |   Dania jarskie   |   Napoje
 
 
 
RYBA PO ŁĘKAWSKU
 
 
RYBA PO ŁĘKAWSKU
 
 
2 godziny
 
6 osób
 
łatwy
 
Składniki

1kg filetów z dorsza
1 szklanka oleju
1 szklanka cukru
0,5 szklanki octu
1 szklanka wody
cebula
1 słoik dużego przecieru pomidorowego
0,5 kg pieczarek
ogórek konserwowy
przyprawy
gorczyca
papryka słodka
kolendra
tymianek
pieprz
sól

 
 
Przygotowanie
 

Filety z dorsza usmażyć w panierce, wystudzić i pokroić na małe kawałki. W osobnym naczyniu zagotować olej z cukrem, octem i wodą. Cebule i pieczarki pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni. Ogórek pokroić w kostkę. Warzywa i przecier dodać do zalewy i gotować przez chwilę. Rybę przełożyć na półmisek i połączyć z przygotowanym sosem.
 

Smacznego