Start Przepisy Warsztaty Kontakt
 
 
Menu:    Wszystkie   |   Dania mięsne   |   Sałatki i surówki   |   Zupy   |   Ciasta   |   Ciekawostki   |   Dania jarskie   |   Napoje
 
 
 
SAŁATKA ŚLEDZIOWA
 
 
SAŁATKA ŚLEDZIOWA
 
 
13 godzin łącznie z marynowaniem
 
10
 
łatwy
 
Składniki

80 dkg śledzi (matias solony)
4 czerwone cebule
słoik śliwek w occie
majonez
jogurt

 
 
Przygotowanie
 

Śledzie namoczyć w wodzie przez godzinę i odcedzić. Następnie zalać marynatą ze śliwek i wstawić do lodówki na 12 godzin. Cebulę pokroić w dużą kostkę i sparzyć wrzątkiem.  Śledzie odcedzić i pokroić razem ze śliwkami w dużą kostkę. Cebulę wystudzić, zmieszać z jogurtem i majonezem, dodać śliwki. Doprawić do smaku.

Smacznego