Ciasto
30 g cukru
1 jajo
120 g margaryny
250 g mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa serowa
5 jaj
1 kg twarogu
600 g mleka
350 g cukru
120 g oleju
2 opakowania budyniu waniliowego w proszku
1 szczypta soli
Ciasto
Rozgrzać piekarnik do 180 stopni C. Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki na ciasto – wyrobić przez 50s/poz Interwał. Ciasto rozwałkować i wyłożyć na formę wysmarowaną tłuszczem i posypaną mąką.
Masa serowa
Oddzielić żółtka od białek. Do naczynia miksującego włożyć żółtka, twaróg, mleko, 250 g cukru, olej i budyń następnie wymieszać - 1,5 min / obr 6. Masę rozprowadzić równomiernie na cieście i piec we wcześniej rozgrzanym piekarniku przez 55 – 60 minut.