Start Przepisy Warsztaty Kontakt
 
 
Menu:    Wszystkie   |   Dania mięsne   |   Sałatki i surówki   |   Zupy   |   Ciasta   |   Ciekawostki   |   Dania jarskie   |   Napoje
 
 
 
WARKOCZE Z KURCZAKA
 
 
WARKOCZE Z KURCZAKA
 
 
60 minut
 
4
 
łatwy
 
Składniki

ciasto francuskie
2 podwójne piersi z kurczaka
30 dkg sera żółtego typu ementaler

 
 
Przygotowanie
 

Pierś pociąć na mniejsze kawałki i przyprawić. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczach.
Ciasto francuskie przeciąć na trzy lub cztery kawałki (w zależności od wielkości ciasta). Boki kawałków ponacinać w jodełkę, Na środku paska ułożyć kawałki kurczaka i posypać serem, nacięcia zapleść w warkocz. Posmarować żółtkiem lub wodą. Piec 40 minut w temp. 180 stopni C.

Smacznego