Start Przepisy Warsztaty Kontakt
 
 
Menu:    Wszystkie   |   Dania mięsne   |   Sałatki i surówki   |   Zupy   |   Ciasta   |   Ciekawostki   |   Dania jarskie   |   Napoje
 
 
 
 ŻEBERKO W KAPUŚCIE KISZONEJ Z ANANASEM
 
 
ŻEBERKO W KAPUŚCIE KISZONEJ Z ANANASEM
 
 
180 minut
 
12
 
łatwy
 
Składniki

2 kg żeberek
1 ½ kg kapusty kiszonej
1 puszka ananasów
czosnek
słodka papryka

 
 
Przygotowanie
 

Żeberka pokroić w mniejsze kawałki natrzeć czosnkiem, papryką i imbirem, posmarować olejem. Kapustę przepłukać. Do żaroodpornego naczynia przełożyć połowę kapusty, następnie ułożyć warstwami połowę ananasa, kawałki żeberek,  resztę ananasa, resztę kapusty. Zalać zalewą spod ananasów.  Piec przez 2 ½ godziny w temperaturze 180 stopni C.    

Smacznego