Start Przepisy Warsztaty Kontakt
 
 
Menu:    Wszystkie   |   Dania mięsne   |   Sałatki i surówki   |   Zupy   |   Ciasta   |   Ciekawostki   |   Dania jarskie   |   Napoje
 
 
 
ZRAZY Z KASZĄ GRYCZANĄ
 
 
ZRAZY Z KASZĄ GRYCZANĄ
 
 
120
 
6
 
łatwy
 
Składniki

1 kg karkówki bez kości
10 dkg kapusty kiszonej
20 dkg pieczarek
2 łyżki kaszy gryczanej
3 łyżki musztardy
sól
pieprz
olej

 
 
Przygotowanie
 

Kaszę ugotować na sypko w osolonej wodzie, następnie odcedzić. Kapustę opłukać, odcisnąć i drobno poszatkować. Pieczarki pokroić w małą kostkę, dokładnie wymieszać z kaszą i kapustą. Doprawić solą i pieprzem. Mięso pokroić w plastry, cienko rozbić, przyprawić i posmarować musztardą. Nałożyć przygotowany farsz, zwinąć roladki i spiąć wykałaczkami. Roladki podsmażyć na oleju, podlać wodą  i dusić ok 1,5 godziny.
 

Smacznego