Start Przepisy Warsztaty Kontakt
 
 
Menu:    Wszystkie   |   Dania mięsne   |   Sałatki i surówki   |   Zupy   |   Ciasta   |   Ciekawostki   |   Dania jarskie   |   Napoje
 
 
 
ZUPA CEBULOWA
 
 
ZUPA CEBULOWA
 
 
60 minut
 
4
 
średnio trudny
 
Składniki

cebula 30 dag cebuli
śmietanka 250 ml
bulion warzywny czysty(25 dag włoszczyzny)
bulion mięsny czysty
oscypek
masło
mąka ok. 100 g
zielona pietruszka
groszek ptysiowy/ grzanki

 
 
Przygotowanie
 

Cebulę kroimy w drobne krążki i podsuszamy na maśle, masło odcedzamy. Poduszona cebulę przekładamy do wywaru połączonego z  bulionów gotujemy na małym ogniu 5 przez 10 minut doprawiamy cukrem i sola do smaku. Blendujemy. Sporządzamy zasmażkę białą wykorzystując masło z cebuli. Krem zagęszczamy śmietanką i zasmażką. Do miseczek zupę i posypujemy startym serem, śmietankę możemy też dodać wariantowo kwaśna śmietanę już do miseczek. Posypujemy pietruszką

Smacznego